ElementaryPupilsEnjoyingHealthyLunchInCafeteria.jpg

NCF jobber for en bedre hverdag

Vi jobber for en større mattrygghet for alle med glutenintoleranse ved å kurse de som håndterer glutenfri mat i skole, SFO og helseinstitusjoner.

Kunnskap om glutenfri mat samt riktig håndtering og tilberedning av glutenfri mat er ikke på plass hos alle som har mat som en del av arbeidshverdagen. De fleste gjør så godt de kan, men likevel er det mye usikkerhet knyttet til gluten i mat: «Hva skjer om de bare får i seg litt gluten? Er det så farlig?» Det er ikke alle som vet at en «vanlig» brødsmule kan gjøre personer med glutenintoleranse svært syke.

NCF har derfor, sammen med prosjektgrupper av frivillige, utviklet kurs for eksterne faggrupper som; kokker og servitører, ansatte på helseinstitusjoner og ansatte på skole/SFO/barnehage. Kursene vil gi riktig kompetanse slik at de lettere kan behandle glutenfri mat på riktig måte – og bidra til å skape trygghet og glutenfri matglede for personer med behov for glutenfri mat.

De første kursene er allerede i gang. Først i sentrale Østlandet for så å bli utvidet til nye regioner frem til hele Norge er dekket i løpet av 2018. Kursene er for:

Kurs 1: Privatpraktiserende leger
Kurs 2: Helsesøstre
Kurs 3: Ansatte i skole, SFO og barnehager
Kurs 4: Kokker og serveringspersonell
Kurs 5: Ansatte på institusjoner

Kurs 1 og 2 holdes av leger, mens kursene 3–5 skal i stor grad holdes av frivillige i NCF som har fått opplæring.

Klikk på logoene for mer info