Hva gjør NCF?

Her får du et innblikk i noe av det arbeidet NCF gjør!

S 38-39 istockphoto-526181515-2048x2048.jpg

Politisk arbeid om grunnstønaden

Norsk cøliakiforening har jobbet intenst og utrettelig med å forklare politikerne hvorfor kuttene i grunnstønaden er uforsvarlige og urimelige. Regjeringspartiene har dessverre ikke tatt våre innspill til følge. Nye kutt er vedtatt fra 1. april 2020, men det betyr ikke at kampen er over. Nå må vi alle jobbe målrettet og samlet videre.

Trist gutt_1200x500.jpg

NCF skal finne 1000 barn med cøliaki

Mange barn går med plager som skyldes uoppdaget cøliaki. Det vil NCF gjøre noe med i årets hovedkampanje (2018), Finn cøliaki.

Grunnstønad_1200x500.jpg

Politisk påvirkningsarbeid

2018 var for Norsk cøliakiforening et år som var sterkt preget av politisk arbeid i forbindelse med kuttet i grunnstønaden til fordyret kost.

ElementaryPupilsEnjoyingHealthyLunchInCafeteria.jpg

NCF jobber for en bedre hverdag

Vi jobber for en større mattrygghet for alle med glutenintoleranse ved å kurse de som håndterer glutenfri mat i skole, SFO og helseinstitusjoner.

Takk for maten_1200x500.jpg

Takk for maten!-kampanjen ruller videre

Et viktig fokusområde for NCF er å arbeide for at det på flest mulig steder og arenaer der det serveres mat også skal finnes gode, glutenfrie alternativer.

Årets glutenfrie bedrift 2019_1200x500.jpg

Hvert år kårer NCF Årets glutenfrie bedrift

Prisen skal stimulere til et godt glutenfritt tilbud i markedet, og deles ut innen kategoriene Produsenter, Serveringssteder og Konditorier.

Baking_2_1200x500.jpg

NCF kurset Matprat

NCF kurset Matprat (Opplysnings-kontoret for egg og kjøtt) i glutenfri bakst.

Klikk på logoene for mer info